torstai 30. elokuuta 2012

Art & Science Lab

Art & Science Lab - Innovaatioavauksia tieteen ja taiteen rajapinnoilla

Mitä syntyy, jos tieteilijä, taitelija, muotoilija ja yrittäjä kohtaavat? Syntyykö kohtaamattomien ideoiden sekamelska vai syntyisikö uusia kulttuurisia innovaatioita rajapinnoille? Tätä ei voi jättää kokeilematta.

Kanta- ja Päijät-Hämeessä on käynnistymässä vuoden kestävä Art & Science Lab esiselvityshanke, jossa kootaan innovaatioverkosto työstämään uusia innovatiivisia ratkaisuja luovien alojen ja kulttuurialan ammatillisen osaamisen, työurien ja toimintatapojen kehittämiseksi. Kulttuuriala kaipaa tavoitteellista tulevaisuusorientaatiota ja asiakaslähtöistä palvelutuotekehitystä. Art & Science Lab kutsuu tutkijoita, kulttuuritoimijoita, muotoilijoita, taiteilijoita, yrittäjiä, alan opiskelijoita ja kulttuurin kuluttajia mukaan yhdessä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Uudet kulttuuriset innovaatiot edellyttävät tieteellisen tietokäsityksen laventumista. Tieteellisen ja taiteellisen tiedon kohtaaminen on artscience ajattelun ydintä – on uskaltauduttava tieteenalojen ja toimialojen rajapinnoille. Tämä tarkoittaa kokemuksellista oppimista, riskinottokykyä ja halua kokeilla uusia tiedonhankinnan menetelmiä.  Hankkeessa järjestetään loppusyksystä 2012 teemaa avaava seminaari ja keväällä 2013 kaksi työpajaa, jossa toimijoita kutsutaan mukaan yhdessä tekemään kulttuurialan tulevaisuutta ja ideoimaan ammatillisen palvelumuotoilukoulutuksen sisältöjä.

Kuulitko kutsun? Tule mukaan Art & Science Lab innovaatioverkostoon aktiiviseksi toimijaksi. Hankkeesta vastaa Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia. Hanke on osa Yhteisöjen luova kehittäminen ja monikulttuurisuus kehittämisohjelmaa ja projektin yhteyshenkilö on projektitutkija Kristiina Soini-Salomaa, sähköposti kristiina.soini-salomaa(at)helsinki.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti