tiistai 12. helmikuuta 2013

Tiedekahvilassa tutustuttiin ikääntyvien parisuhde-elämänkulkuihin

Projektitutkija, VTM Tiina Koskimäki esitteli tiedekahvilassa omaa tutkimustaan

Mikä on LAT-suhde? Miltä näyttää tämän päivän ikääntyvien elämänkulut? Muun muassa näitä kysymyksiä käsiteltiin tiedekahvilassa 11.2., kun projektitutkija Tiina Koskimäki esitteli omaa ikääntyminen ja elämänkulut -teemaan liittyvää tutkimustaan. Tiina Koskimäki käyttää tutkimusaineistonaan Ikihyvä Päijät-Häme -hankkeessa päijäthämäläisten ikääntyneiden parissa kerättyä aineistoa.

Yksi trendi ikääntyvien parisuhteissa näyttäisi olevan samanaikaisten jatkuvuuksien ja katkosten lisääntyminen elikkä samalla kun pitkien avioliittojen määrä lisääntyy, keskimääräisesti avioliittojen kesto on lyhentynyt. Perhe-elämä ja parisuhteet ovat myös moninaistuneet ikääntyneidenkin parissa. LAT-suhde (= erillissuhde, jossa asutaan erillään vaikka ollaan parisuhteessa) on parisuhdemuoto, joka on tyypillinen etenkin eronneille ja leskille.

Kahvilassa päästiin myös kokeilemaan elämänkerta-aineiston kerryttämistä kokoamalla kahvilayleisön omaan elämään vaikuttaneita merkittäviä yhteiskunnallisia tapahtumia.Tiedekahvilaan osallistui 21 ikääntyneiden elämänkulun tutkimuksesta kiinnostunutta kuulijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti