keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tutkijat ja alueen toimijat kohtasivat seminaarissa 13.2.



Tutkijapraktikum tutuksi -seminaari järjestettiin Wanhassa Walimossa maanantaina 13.2. Seminaariin oli kutsuttu alueen toimijoita tutustumaan Tutkijapraktikumin toiminta-ajatukseen ja praktikumissa työskenteleviin projektitutkijoihin. Seminaarissa oli mukana 51 Päijät-Hämeen alueen tutkimuksellisesta kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa.

Projektitutkijat esittelivät omat tutkimuskohteensa ja herättelivät ideointia tutkimuksensa tuomista mahdollisuuksista Päijät-Hämeen alueella. Alueen näkökulma ja odotukset tulivat esille Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkosen ja Lahden kaupungin tutkimuspäällikkö Sari Almin puheenvuoroissa. He linjasivat alueen tutkimuksellisia tarpeita sekä maakunnan ajankohtaisia kehittämisnäkymiä tutkimuksen teon rajapinnoiksi. Haasteena tutkijoille voisi olla esimerkiksi nähdä Lahti "laboratoriona", johon voi tulla tekemään hyviä, kompakteja caseja. Keskeisenä odotuksena esille nousi myös tutkimustiedon levittäminen ja aito vuorovaikutus tiedon tuottajien ja hyödyntäjien välillä.



Tutkimuspäällikkö Sari Alm

Maakuntajohtaja Jari Parkkonen


Lahden professoripöytä oli seminaarissa hyvin edustettuna mukana. Yhteistyöainelaitoksen puheenvuoron esitti professori Arto Haapala Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokselta. Hän pohti esityksessään mm. välittömän sovellettavuuden odotusta ja mahdollisuutta/mahdottomuutta tutkimuksen ja käytännön välillä.

Seminaari päättyi Lahden yliopistokeskuksen pääsihteeri Senja Jouttimäen vetämään arviointiakvaariokeskusteluun. Keskustelussa nousi esille mm. tarve alueellisen tiedekeskustelun ja vuorovaikutuksen kehittämiseen. Tutkijapraktikumin monitieteisyys nähtiin rikkautena, mahdollisuutena löytää yhteisiä teemoja ja yhteyksiä, rajapintoja, joita ei ehkä muuten syntyisi.







Arviointiakvaariokeskustelu käynnistettiin ryhmässä, johon osallistuivat: pääsihteeri Senja Jouttimäki, professori Mikael Fogelholm, tutkimuspäällikkö Sari Alm, johtaja Juha-Pekka Liljander, projektitutkija Anna Kouhia ja professori Arto Haapala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti